پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 117802
نسيم روح‌بخش شعبان؛ مهيا شدن براي ميهماني خدا
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 1549

به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، شخصيت‌هاي بزرگ و ارزشمندي که از ستارگان آسمان ولايت و امامت به شمار مي‌آيند در ماه شعبان ديده به جهان گشوده‌اند مانند حضرت اباعبداللّه الحسين (ع) در روز سوم، حضرت ابالفضل العباس (ع) در روز چهارم، حضرت سجاد (ع) در روز پنجم، حضرت علي اکبر (ع) در روز يازدهم و همچنين ولادت پر برکت قطب عالم امکان حضرت وليعصر (عج) که در نيمه اين ماه اتفاق افتاده است.

خداوند به وسيله امام زمان (عج) به هر مظلومي از اولياء و انبياء و اصفياء خويش از زماني که پدر ما حضرت آدم (ع) به زمين آمده، وعده نصرت عطا فرموده و وعده داده که زمين را پس از آنکه از ظلم و ستم و بي عدالتي پر شده، از عدل و داد پر کند.

علاوه بر موارد ذکر شده طبق برخي روايات نيمه اين ماه شب قدر به شمار آمده که پيشوايان ديني به احياء و شب زنده داري آن سفارش و تأکيد کرده اند، زيرا ماه شعبان ماهي بسيار شريف بوده و منسوب به پيامبر اکرم (ص) است.

شعبان فرصتي براي مهيا شدن
نسيم خوش ماه مبارک شعبان وزيدن گرفته، ماه مبارک و پر برکتي که سرشار از زيبايي‌ها و لطافت هاست.

شعبان آخرين گام، قبل از مهماني بزرگ ماه رمضان بوده و در فضيلت و اعمال ماه شعبان آمده است که شعبان ماه بسيار شريفى بوده و منسوب به حضرت سيد انبياء (ص) است و آن حضرت اين تمام ماه را روزه مى گرفتند و به ماه مبارک رمضان وصل مي کردند و مى فرمودند شعبان ماه من است و هر که يک روز از ماه من را روزه بدارد بهشت بر او را واجب شود. و نيز در حديث ديگري مي فرمايند: ماه شعبان ماهي است که اعمال انسان‌ها بالا مي رود در حالي که مردم از آن غفلت مي‌کنند.

از حضرت صادق (ع) روايت است که چون ماه شعبان داخل مى‌شد حضرت امام زين العابدين (ع) اصحاب خود را جمع مى‌نمود و مى فرمود: اى گروه اصحاب من مى‌دانيد که اين چه ماهى است؟ اين ماه شعبان بوده و جدم حضرت رسول اکرم (ص) مى فرمود که شعبان ماه من است.

پس روزه بداريد در اين ماه و براى محبت پيغمبر خود و براى تقرب به سوى پروردگار خود بحق آن خدايى که جان على بن الحسين به دست قدرت اوست سوگند ياد مى کنم که از پدرم حسين بن على (ع) شنيدم که فرمود شنيدم از اميرالمؤ منين (ع) که هر که روزه دارد و شعبان را براى محبت پيغمبر خدا و تقرب بسوى خدا دوست دارد و خدا او را نزديک گرداند و از کرامت خود در روز قيامت و بهشت براى او واجب گرداند.

به درستى که رسول خدا (ص) هرگاه هلال ماه شعبان را مي‌ديد امر مى‌فرمود منادى را که ندا مى‌کرد در مدينه: اى اهل مدينه من رسولم از جانب رسول خدا (ص) بسوى شما و مي‌گفت آگاه باشيد به درستى که شعبان ماه من است، پس خدا رحمت کند کسى را که يارى کند من را بر ماه من و آن را روزه بدارد.

از امام صادق (ع) نقل است که اميرالمؤ منين (ع) مى‌فرمود فوت نشد از من روزه ماه شعبان از زمانى که شنيدم منادى رسول خدا (ص) سفارش کرد به روزه اين ماه و فوت نخواهد شد از من تا مدتى که حيات دارم انشاء الله، پس روزه دو ماه شعبان و رمضان از جانب خدا توبه و مغفرت است.

از حضرت صادق (ع) روايت شده است که از آن حضرت درباره فضيلت روزه رجب سؤ ال کردند و ايشان فرمودند: چرا از روزه شعبان غافليد؟ راوى عرض کرد: يابن رسول الله چه ثوابي دارد براي کسى که يک روز از شعبان را روزه بدارد؟ و ايشان فرمودند: به خدا قسم بهشت ثواب اوست، راوي عرض کرد: يابن رسول الله بهترين اعمال در اين ماه چيست؟ امام صادق فرمودند: تصدق و استغفار.

عرفا و بزرگان نيز توجه ويژه اي به ماه شعبان داشته و دارند، حضرت امام خميني (ره) نيز تأکيد فراواني بر بزرگداشت و استفاده از فرصت‌هاي اين ماه داشتند، ايشان پيرامون فضيلت ماه شعبان مي‌فرمايند: ماه رمضان، ماه نبوت و ماه شعبان، ماه امامت است.

ماه رمضان مبارک بوده براي اينکه ليله القدر را دارد و ماه شعبان مبارک است براي اينکه نيمه شعبان را دارد، ماه مبارک رمضان جلوه ليله القدر بوده زيرا تمام حقايق و معاني در او جمع است و ماه شعبان، ماه امامان بوده که ادامه همان راه است.

در ماه مبارک رمضان، مقام رسول اکرم (ص) به ولايت «کَلَّي اِلهي بِالاَصالَه» تمام برکات را در اين جهان بسط داده و ماه شعبان که ماه امامانمان است و به برکت ولايت مطلقه به تبع رسول الله همان معاني را ادامه مي دهد.

پس ماه رمضان هم ماهيست که تمام پرده ها را دريده و جبرئيل امين بر رسول خدا (ص) وارد شده است.

به عبارت ديگر وارد شده که پيغمبر اکرم (ص) جبرئيل امين را در دنيا، و ماه شعبان ماه ولايت است و همه اين معاني را ادامه مي دهد.

ماه رمضان مبارک بوده، زيرا قرآن بر او وارد شده و اين کتاب آسماني مشتمل بر تمام معارف بوده و تمام مايحتاج بشر است و ماه مبارک شعبان هم که ماه امامان بوده زيرا ادعيه ائمه اطهار (ع) در او وارد شده است و ادامه همان حقيقت و معاني در تمام دوره هاست.

شعبان درماني براي انسان‌هاي گمشده در دنياي مدرن

اگر مقداري در روند زندگي اجتماعي جامعه امروزي دقت کنيم، همه چيز در مسير پيشرفت و سبقت و کمال است، ولي در اين ميان يک چيز گويي که به فراموشي سپرده شده، کسي که تمام عالم هستي براي او تشکيل شده بود انسان گمشده‌اي در دنياي مدرن است.

روزي انسان را اشرف مخلوقات خطاب کردند، ولي اين انسان با خود کاري کرده که به سخت ترين بيماري هاي مهلک دچار شده، تا جايي که از اشرف مخلوقات تنزل پيدا کرده و مصداق واقعي« إِنَّ شَرَّ الدَّوَابِّ عِنْدَ اللَّهِ الصُّمُّ الْبُکْمُ الَّذينَ لا يَعْقِلُونَ، بدترين جنبندگان نزد خدا، افراد کر و لالى هستند که انديشه نمى‏کنند» (سوره مبارکه انفال، آيه شريفه ??).

مهيا شدن براي ماه ميهماني خدا
يکي ديگر از چيزهاي که در اين ماه بايد عنايت ويژه اي نسبت به آن داشت، آماده کردن روح و جان و جسم براي ورود به ماه خداست، ماه مبارک رمضان، ماهيست که فرشتگان و اولياي الهي منتظر روئيت آن هستند، ماهي که درهاي بهشت در آن باز مي شود و شياطين به غل و زنجير کشيده مي شوند و ماه مبارک شعبان بهترين فرصت براي پاک سازي روح و جان از سياهي‌هاي گناه و معصيت است.

اعمال عبادي ماه شعبان
?ـ هر روز هفتاد مرتبه ذکر «اَسْتَغْفِرُاللهَ وَ اَسْئَلُهُ التَّوْبَةَ» گفته شود.

?ـ هر روز هفتاد مرتبه ذکر «اَسْتَغْفِرُاللهَ الَّذى لا اِلهَ اِلاّ هُوَ الرَّحْمنُ الرَّحيمُ، الْحَىُّ الْقَيّوُمُ وَ اَتُوبُ اِلَيْهِ» گفته شود و در بعضى روايات «الْحَىُّ الْقَيُّومُ» پيش از «الرَّحْمنُ الرَّحيمُ» است و عمل به هر دو خوب بوده و از روايات استفاده مى‌شود که بهترين دعاها و ذکرها در اين ماه استغفار بوده و هر کس در هر روز اين ماه هفتاد مرتبه استغفار کند مثل آن بوده که هفتاد هزار مرتبه در ماه‌هاى ديگر استغفار کند.

?ـ صدقه دادن در اين ماه اگرچه به اندازه نصف دانه خرمايى باشد، خوب است و خداوند بدن صدقه دهنده را بر آتش جهنم حرام مي‌کند، از حضرت صادق (ع) سؤال شد يابن رسول الله بهترين اعمال در اين ماه چيست؟ و ايشان فرمودند: صدقه دادن و استغفار، هر کس در ماه شعبان صدقه دهد، خداوند آن صدقه را رشد دهد همچنان که يکى از شما شتر تازه متولد شده‌اي را تربيت مى‌کند تا آن که در روز قيامت به صدقه دهنده برسد در حالتى که به اندازه کوه احد شده باشد.

?ـ در کل اين ماه هزار بار ذکر «لا اِلهَ اِلا اللهُ وَلا نَعْبُدُ اِلاّ اِيّاهُ مُخْلِصينَ لَهُ الدّينَ وَ لَوُ کَرِهَ الْمُشْرِکُونَ» را که ثواب بسيار دارد؛ گفته شود و از جمله آنکه عبادت هزار ساله در نامه عملش نوشته مي‌شود.

?ـ در هر پنجشنبه اين ماه دو رکعت نماز اقامه شود و در هر رکعت بعد از حمد، صد مرتبه سوره توحيد و بعد از سلام صد بار صلوات فرستاده شود تا حق تعالى هر حاجتى که دارد را برآورد.

چه در امور دنيوي و يا در امور معنوي و نيز روزه اين ماه فضيلت بسيار دارد و روايت شده که در هر روز پنجشنبه ماه شعبان آسمان‌ها را زينت مى‌کنند، پس ملائکه عرض مى‌کنند خداوندا بيامرز روزه‌داران اين روز را و دعايشان را مستجاب گردان و در روايت نبوى آمده است که هر که روز دوشنبه و پنجشنبه شعبان را روزه بگيرد حق تعالى بيست حاجت از حوائج دنيا و بيست حاجت از حاجت‌هاى آخرت او را برآورده مي کند.

?ـ در اين ماه صلوات بسيار فرستاده شود.

?ـ خواندن مناجات شعبانيه اميرمؤمنان حضرت علي (ع) که در طول ماه سفارش شده و مورد توجه حضرت علي (ع) و ساير امامان بوده است.

علاوه بر اعمالي که ذکر شد و مشترک ميان همه ايام اين ماه است،‌ اعمالي نيز مخصوص برخي از ايام از جمله روز اول و سيزدهم و نيمه ماه شعبان و شب و روزهاي پاياني سفارش شده و در کتب ادعيه موجود است و ارادتمندان به مطالعه اين کتب توصيه مي کنم.

مرجع : الف

 

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html